μέλλον της θεραπείας του διαβήτη: Ο κεντρικός ρόλος της εκπαίδευσης στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη

Δεύτερη Διεθνής Στρογγυλή Τράπεζα για τον Διαβήτη

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ WEBINAR

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

ΗΜΕΡΕΣ        ΩΡΕΣ            MIN             SEC

[zoom_api_webinar webinar_id=”81075234104″ link_only=”no”]

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ: Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Δεύτερη Διεθνής Στρογγυλή Τράπεζα για τον Διαβήτη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ένας συντονιστής θα συλλέξει τις απόψεις μιας Διαβητολόγου, ενός Ενδοκρινολόγου και ενός Ειδικού εκπαίδευσης στη θεραπεία του διαβήτη, οι οποίοι θα μιλήσουν για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη (DSME) και πώς αυτός θα μπορούσε να βελτιώσει τόσο τα κλινικά αποτελέσματα όσο και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Όλες οι ερωτήσεις που κοινοποιούνται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα απαντώνται εκτός σύνδεσης

ΠΟΤΕ

Δευτέρα
21 Νοεμβρίου 2022

Διάρκεια: 60 λεπτά

ΠΟΥ

Αυτή η διαδυκτιακή στρογγυλή τράπεζα θα διαρκέσει περίπου 60 λεπτά και θα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ελληνικά και Πορτογαλικά στην πλατφόρμα MTD Exchange, όπου θα παραμείνει διαθέσιμη για μελλοντική προβολή από όλους τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες υγείας.

POWERED BY

Αυτό το στρογγυλό τραπέζι είναι δωρεάν και διαθέσιμο στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ελληνικά και Πορτογαλικά. Η πλήρης εγγραφή αυτής της εκδήλωσης θα μεταφορτωθεί στην πλατφόρμα MTD Exchange για να επιτρέπεται η πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Μερικές ακόμη λεπτομέρειες

Η εκπαίδευση αυτο-διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη (DSME) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ορόσημο στη διαχείριση του διαβήτη, προπαρασκευαστικό για παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής και τη φαρμακευτική θεραπεία. Χωρίς επαρκή εκπαίδευση αυτο-διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη (DSME), όλες οι άλλες παρεμβάσεις φροντίδας του διαβήτη είναι πιθανό να αποτύχουν, ειδικά μακροπρόθεσμα. Πράγματι, η εκπαίδευση αυτο-διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη (DSME) στοχεύει στην προώθηση της γνώσης, στη διευκόλυνση της λήψης αποφάσεων και στην κατάκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη βέλτιστη φροντίδα του διαβήτη και λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες, τους στόχους και τις εμπειρίες ζωής του ατόμου με διαβήτη.

Η αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ του ασθενούς και της ομάδας του διαβήτη. Από αυτή την άποψη, η επικοινωνία μεταξύ ασθενούς και παρόχου υγειονομικής περίθαλψης είναι κρίσιμη για την εκπαίδευση αυτο-διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη (DSME) και θα πρέπει να είναι επικεντρωμένη στον ασθενή και να χρησιμοποιεί γλώσσα που βασίζεται στην ενεργητική ακρόαση και τη συνεχή ενίσχυση. Αυτή η προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή απαιτεί μια στενή σχέση εργασίας μεταξύ του ασθενούς και των γιατρών που συμμετέχουν στον σχεδιασμό της θεραπείας. Αυτή η διαδραστική στρογγυλή τράπεζα θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά για τα εμπόδια στην ανθρωποκεντρική διαχείριση του διαβήτη, τις συνέπειες και τις στρατηγικές τους που στοχεύουν στην υπέρβαση των εμποδίων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχέση συνεργασίας με τους ασθενείς και να αξιολογηθούν και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες αυτοδιαχείρισης.

Σε αυτή την προοπτική, θα εξεταστεί επίσης ο αντίκτυπος της ψηφιοποίησης του διαβήτη στην εκπαίδευση αυτο-διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη (DSME), εξετάζοντας τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους, τα οποία είναι ένα «καυτό» θέμα, καθώς οι τεχνολογίες Ψηφιακής Υγείας εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς και είναι πιθανό να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΣΗΣ

  • Κλινική και πρακτική σημασία της εκπαίδευσης/αυτοεκπαίδευσης στον διαβήτη
  • Υποστήριξη στον ασθενή στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη
  • Ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση του διαβήτη

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για χρήση μόνο από επαγγελματίες υγείας. Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει πάντα να βασίζονται στη δική τους επαγγελματική κλινική κρίση όταν αποφασίζουν εάν θα συνταγογραφήσουν, συστήσουν ή χρησιμοποιήσουν ένα συγκεκριμένο προϊόν για τη θεραπεία ενός ασθενούς. Ο Όμιλος MTD δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και συνιστά στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς, όπου χρειάζεται, να εκπαιδεύονται στη χρήση ενός συγκεκριμένου προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσουν. Ο επαγγελματίας υγείας θα πρέπει πάντα να ανατρέχει στο φύλλο οδηγιών χρήσης, στην ετικέτα του προϊόντος ή/και στις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε προϊόν του Ομίλου MTD.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Sara Sedaghat

MD, PhD (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Η Dr. Sara Sedaghat είναι Διαβητολόγος που έχει συνειδητά υιοθετήσει μια προσέγγιση που επικεντρώνεται σε καινοτόμες στρατηγικές διαχείρισης του Διαβήτη.
Ζει με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (T1DM) για περισσότερα από 17 χρόνια.
Είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, και σχεδιάζει ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την παροχή υποστήριξης στους διαβητικούς ασθενείς και για την προώθηση της καλύτερης επικοινωνίας γιατρού-ασθενούς, όπως και για τη βελτιστοποίηση των προτύπων περίθαλψης μέσω ασθενοκεντρικών μοντέλων (“collaborative care”). Η Dr. Sedaghat είναι Επικεφαλής της Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ανάπτυξης για τον Διαβήτη στο Gabric Diabetes Education Association (GDEA) στην Τεχεράνη (Ιράν), μια αναγνωρισμένη ΜΚΟ από τον ΠΟΥ και το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης στη θεραπεία του διαβήτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) στο Ιράν
(υπάρχουν μόνο 8 κέντρα αυτού του τύπου στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική). Η ΜΚΟ έχει πάνω από 120.000 μέλη σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 19.000 ασθενών με T1DM. Στο Gabric,
η Dr. Sedaghat συντονίζει και διεξάγει εκπαίδευση για τον διαβήτη, παρέχοντας επικαιροποιημένες πληροφορίες “evidence-based” για διάφορα προγράμματα ιατρικής εκπαίδευσης και επιστημονικές επιτροπές. Συντονίζει ετήσια μαθήματα κατάρτισης για τον διαβήτη για ερευνητές ενδοκρινολογίας, εστιάζοντας σε εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με τη θεραπεία του διαβήτη και τις θεραπευτικές και τεχνολογικές προόδους. Είναι η εκπρόσωπος της GDEA στο IDF, στο Υπουργείο Υγείας του Ιράν και στην Ιρανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, υπεύθυνη για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τον διαβήτη που προορίζονται για διαβητικούς ασθενείς. Είναι επίσης υπεύθυνη για την ανάπτυξη εθνικών προγραμμάτων διαχείρισης του διαβήτη (για Επαγγελματίες Υγείας και ασθενείς) σε συνεργασία με τη Sanofi & Novo Nordisk, και ξεκινά το έργο Psite1 (Peer Support Integrated Tele-education for T1DM), το πρώτο εθνικό πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης για τον διαβήτη στη Χώρα.
Έρευνα και δημοσιεύσεις:
www.researchgate.net/profile/Sara_Sedaghat2

συντονιστής

Gary Scheiner

MS, CDCES (Ηνωμένες Πολιτείες)

Πολυβραβευμένος Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Διαβήτη (CDE), φυσιοθεραπευτής και πάσχων από διαβήτη τύπου 1 από το 1985, ο Gary Scheiner έχει αφιερώσει ολόκληρη την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη βελτίωση της ζωής των ινσουλινοεξαρτώμενων ατόμων με διαβήτη. Ονομάστηκε CDE of the Year 2014 από την Αμερικανική Ένωση Εκπαιδευτών Διαβήτη. Ο Schiner είναι κάτοχος πτυχίου Τεχνών στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και ενός Master of Science στη Φυσικοθεραπεία από το Benedictine University Midwest στο Lisle, Illinois. Εκπαιδεύτηκε στη Διαβητολογία στο Κέντρο Διαβήτη Joslin. Ο Scheiner ασκεί τη δραστηριότητά του στη σχολή Παιδιών με Διαβήτη και ασκεί εθελοντικές δραστηριότητες για την American Diabetes Association, το Juvenile Diabetes Research Foundation, Diabetes Sisters και Setebaid Diabetes Camps. Είναι επίσης μέλος των επιστημονικών επιτροπών σε Εταιρείες κατασκευής συσκευών και σε Φαρμακευτικές Εταιρείες στον τομέα της Διαβητολογίας.

Ο Gary Scheiner έχει δημοσιεύσει έξι βιβλία: You Can Control Diabetes (1997), Think Like A Pancreas (2004, 2012, 2020), The Ultimate Guide to Accurate Carb Counting (2007), Get Control of Your Blood Sugar (2009), Uptil There’s A Cure (2012), Practical CGM (2015) και Diabetes-How o Help (2018), καθώς και δεκάδες άρθρα (https://integrateddiabetes.com/published-articles-by-gary-scheiner/)  που σχετίζονται με την εκπαίδευση στον διαβήτη σε εξειδικευμένα περιοδικά, περιοδικά ποικίλλης ύλης και ιστοσελίδες αφιερωμένες στον διαβήτη. Συμμετέχει σε τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση του διαβήτη.
Ο Scheiner είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη χρήση όλων των μοντέλων αντλιών ινσουλίνης, συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης και υβριδικών συστημάτων κλειστού κυκλώματος και έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά όλα τα συστήματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

συντονιστής

Ernesto Maddaloni

MD, PhD (Ιταλία)

Ιατρός Ειδικός στην Ενδοκρινολογία και τις Μεταβολικές Νόσους, PhD

Ο Δρ. Ernesto Maddaloni είναι Επίκουρος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη του αυτοάνοσου διαβήτη σε ενήλικες και στην αλληλεπίδραση μεταξύ των αγγειακών επιπλοκών, της υγείας των οστών και της αυτοανοσίας. Το 2014 απέκτησε μεταδιδακτορική εμπειρία στο τμήμα αγγειακής κυτταρικής βιολογίας του Joslin Diabetes Center (Harvard Medical School) ενώ το 2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα Future Leaders του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος EFSD, στη Μονάδα Κλινικών Μελετών για τον Διαβήτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προκειμένου να συνεχίσει ενεργά την έρευνά του για τον διαβήτη στην κλινική πράξη, τις καρδιαγγειακές επιπτώσεις και τις επιπλοκές του. Ο Δρ. Maddaloni υπήρξε ερευνητής και συντονιστής πολλών εθνικών και διεθνών κλινικών δοκιμών και έχει δημοσιεύσει ως κύριος συγγραφέας σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά υψηλού επιπέδου. (για τον κατάλογο των δημοσιεύσεων βλ.:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/myncbi/1xGOuoCbV1uAs/bibliography/public/.) Έχει λάβει πολλά βραβεία για τα έργα του, όπως η υποτροφία Albert Renold 2015 από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Μελέτη του Διαβήτη, τα βραβεία Young Investigator Awards 2017 (κάτω των 32) και 2021 (κάτω των 35) από την Ιταλική Εταιρεία Ενδοκρινολογίας (SIE), το βραβείο Early Investigator Award 2017 από την Endocrine Society (Ηνωμένες Πολιτείες) και το Young Investigator Award 2020 (κάτω των 35) από την Italian Diabetes Society (SID).

Gary Scheiner

MS, CDCES (Ηνωμένες Πολιτείες)

Πολυβραβευμένος Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Διαβήτη (CDE), φυσιοθεραπευτής και πάσχων από διαβήτη τύπου 1 από το 1985, ο Gary Scheiner έχει αφιερώσει ολόκληρη την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη βελτίωση της ζωής των ινσουλινοεξαρτώμενων ατόμων με διαβήτη. Ονομάστηκε CDE of the Year 2014 από την Αμερικανική Ένωση Εκπαιδευτών Διαβήτη. Ο Schiner είναι κάτοχος πτυχίου Τεχνών στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και ενός Master of Science στη Φυσικοθεραπεία από το Benedictine University Midwest στο Lisle, Illinois. Εκπαιδεύτηκε στη Διαβητολογία στο Κέντρο Διαβήτη Joslin. Ο Scheiner ασκεί τη δραστηριότητά του στη σχολή Παιδιών με Διαβήτη και ασκεί εθελοντικές δραστηριότητες για την American Diabetes Association, το Juvenile Diabetes Research Foundation, Diabetes Sisters και Setebaid Diabetes Camps. Είναι επίσης μέλος των επιστημονικών επιτροπών σε Εταιρείες κατασκευής συσκευών και σε Φαρμακευτικές Εταιρείες στον τομέα της Διαβητολογίας.

Ο Gary Scheiner έχει δημοσιεύσει έξι βιβλία: You Can Control Diabetes (1997), Think Like A Pancreas (2004, 2012, 2020), The Ultimate Guide to Accurate Carb Counting (2007), Get Control of Your Blood Sugar (2009), Uptil There’s A Cure (2012), Practical CGM (2015) και Diabetes-How o Help (2018), καθώς και δεκάδες άρθρα (https://integrateddiabetes.com/published-articles-by-gary-scheiner/)  που σχετίζονται με την εκπαίδευση στον διαβήτη σε εξειδικευμένα περιοδικά, περιοδικά ποικίλλης ύλης και ιστοσελίδες αφιερωμένες στον διαβήτη. Συμμετέχει σε τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση του διαβήτη.
Ο Scheiner είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στη χρήση όλων των μοντέλων αντλιών ινσουλίνης, συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης και υβριδικών συστημάτων κλειστού κυκλώματος και έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά όλα τα συστήματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Λεπτομερειες εκδηλωσης:

Ημερομηνία: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022
Διάρκεια: 60 λεπτά

Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Πορτογαλικά
Ποιος μπορεί να συμμετάσχει; εκδήλωση απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε online

Σημαντικές σημειώσεις:

  • Ο Όμιλος MTD δεσμεύεται να διασφαλίζει την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών πληροφοριών που επεξεργάζεται και να παρέχει μια συμβατή και συνεπή προσέγγιση για την προστασία των δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://mtdexchange.com/data-protection/
  • Ο σύνδεσμος για την εκδήλωση θα είναι διαθέσιμος μόνο σε εγγεγραμμένα άτομα. Ο σύνδεσμος είναι εξατομικευμένος, επομένως δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση και η μεταφορά του.
  • Εάν χάσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης ή δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, η εγγραφή θα είναι διαθέσιμη στην πύλη MTD Exchange. Απαιτείται προεγγραφή.
  • Για βέλτιστη χρήση, συνιστάται η χρήση του προγράμματος περιήγησης Chrome με σύνδεση στο Διαδίκτυο τουλάχιστον 10 Mb/s.
  • Για τεχνική βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση assistance@mp-livestream.com

Disclaimer: This event is intended solely for participation by a healthcare professional. A healthcare professional must always rely on his or her own professional clinical judgment when deciding whether to prescribe, recommend, or use a particular product or therapy when treating a particular patient. MTD does not dispense medical advice.

© 2022 MTD Group. All rights reserved. Unless otherwise noted, the MTD Exchange logo and all other trademarks are the property of MTD Group and/or its affiliates.

REGISTRATION

Already registered? Click here to Login

© 2022 MTD Group. All rights reserved. Unless otherwise noted, the MTD Exchange logo and all other trademarks are the property of MTD Group and/or its affiliates.